Juni 2010

SØVNPROBLEMTIPS

Nå er det søndag. Og jeg liker ikke søndager... For da er mandagen etterpå... Uffameg, hvis jeg er flink til noe, så er det å ta sorgene på forskudd. Spør hvem som helst.

Men tilbake til overskriften. For litt siden hadde jeg litt problemer med å sove hele natta. Det var ikke noe skikkelig dramatisk tilfelle hvor jeg måtte til legen og sånt, jeg bare våkna på natta. Og det er sinnsykt irriterende... Så jeg vil gi deg noen tips:

♥ Ikke stress om kvelden, ta det med ro når du pusser tenner.
♥ Spis en banan til kveldsmat.
♥ Tenk på at du gleder deg til at du skal legge deg.
DRIKK KAMILLETE! Kamille (en urt) gjør deg trøtt, rett og slett.


Jeg drikker alltid Kamillete, og anbefaler deg og gjøre det også! (Uansett om du sliter med å sove eller ikke)♥


Ha en fin mandag imorra! Jeg tar kvelden nå :)
VIL DU VÆRE GLAD?

Hvis svaret er ja, ser dere denne videoen!

 

FORSMAK PÅ VÅREN.

Nå har de ivrigste av oss begynt å tenke på hva de skal bestille fra vårens H&M, og jeg er en av dem. Nå som jeg ser i katalogen, kjenner jeg nesten at det er vår. Selvfølgelig er det ikke vår, men det føles litt sånn!


Lykkelig! ♥

Sitter nå og koser meg masse! Prøver å finne ut noe jeg kan bestille... Dette er ihverfall det jeg har funnet til nå:


Donald ♥Sorry for dårlig webkamera-bilder...

I dag skal jeg prøve å få lagd noen videoer!
UTFORDING :D

Regler: !
-Kopier til ditt eget notat, slett mine svar og legg til dine.
-Bruk den første bokstaven i navnet ditt når du svarer på alle spørsmålene.
-Gi ordentlige svar,  ikke dikte!


1 Hva er navnet ditt: Mia
2 Ord på fire bokstaver:  Mark
3 Guttenavn: Martin
4 Jentenavn: Mina
5 Et yrke : Moteskaper
6 Farge: Mørkeblå
7
 Noe du har på deg: Mitt smykke
8 Mat: Mango
9 Noe på badet: Mangosåpe
10 Et sted: Mongolia
11 Grunn til å komme for seint: Mongoskole
12
 Noe du roper: Mamma!
13 Film tittel: Mamma Mia
14 Noe du kan drikke: Mangosmoothie
15 En musikkgruppe: Muse
16 Et dyr: MusDET ER FREDAG, SÅ HVA SKJER`A?

Haha, sang av J9 og OnklP :D

Nå er jeg på skolen, og i to uker nå, så har vi fått sånne rare lodd når vi kommer tidsnok. Og i dag fikk vi vite at det er til en sånn loddtrekning, og jo flere lodd du har, jo større sjanse har du. Dagens premie var å få sitte på datarommet i en halv time, og gjøre hva du vil. Så her sitter jeg med resten av vinnerene.


 I dag skal Gina overnatte, for foreldrene hennes skal på middag eller noe :) Men Gina er litt syk :( Stakkar... Håper hun kan overnatte da!


Paris ♥ 

Uffameg...

Unnskyld... Jeg har vært skikkelig dårlig til å blogge... Det er ikke det at jeg ikke har lyst, men jeg finner ikke noe å blogge om, og det har vært mye prøver i det siste ... Men skal prøve å sjerpe meg ...

SORRY!


Sorry <3 Haha, Y´en er feil vei :D


 

Jeg vurderer å ha en konkurranse, syns dere jeg skal det?
JEG ER EN ATOPIKER.

Haha! Det hørtes skikkelig dramatisk ut :D Og det er ikke så dramatisk i det hele tatt :D
Neida, men jeg har hatt utslett på kroppen en stund nå. Det er på armene, i ansiktet og på ryggen. I dag var vi hos en hudlege, og da fikk jeg vite at jeg har atopisk eksem. Jeg er altså da en atopiker.

Atopisk eksem (også kalt barneeksem) er en kronisk, kløende hudsykdom. Ved atopisk eksem er huden tørr, kløende og overirritabel med infeksjonstendens.

Hva er Atopisk eksem ?

Hos spedbarn starter gjerne eksemet på kinnene, pannen og halsen. Etter hvert kan det spre seg til skuldrene, brystet og utsiden av armer og ben. Magen og bleieområdet går ofte fri. Kløe er et problem når barnet skal stelles. Eksemet blusser da lett opp og blir væskende og blødende.

Hos barn er eksemet som oftest lokalisert på bøyesiden av ledd, spesielt knehaser og albuebøyer, hode og hals, rundt ankler og håndledd. Håndeksem forekommer ofte i denne perioden. Utslettet er tørt og huden kan etter hvert bli fortykket av kloring.

Ungdom og voksne har gjerne eksem i ansiktet, på halsen og øvre del av kroppen. Håndeksem er vanlig. Eksemet kan komme over hele kroppen, og er preget av at huden er tørr, fortykket og oppklort. Sesongvariasjoner er vanlig.

Astma, "høysnue" og matallergi forekommer hyppigere hos pasienter med atopisk eksem.


Atopisk eksem i knehaser.

Hvem får Atopisk eksem ?

Sykdommen begynner ofte når barnet er 10-12 uker gammelt. Hos de fleste forsvinner eksemet i 6-7 års alderen. For noen kan det komme tilbake i ungdomsårene, for deretter å bli borte igjen. 1-2 % beholder eksemet hele livet, men med periodevis god bedring. Livstidsforekomsten regnes å være 15-20%. Antall personer som får diagnosen har økt de siste årene.

Hva er årsaken til atopisk eksem?

Årsaken til atopisk eksem er ukjent, men samspillet mellom immunapparatet, huden og miljøet fungerer ikke normalt. Eksemet er primært arvelig, men miljøfaktorer kan påvirke eksemaktiviteten. I stedet for å angripe reelle infeksjoner og giftstoffer, mobiliseres immunapparatet i tide og utide. Kloring er en viktig forverrende faktorer.

Behandling av atopisk eksem

Ved forverring av eksemet, er det viktig med rask og effektiv behandling. Etter at eksemet har roet seg, forhindres tilbakefall gjennom systematisk smøring og ved å unngå forverrende faktorer.

Forebyggende tiltak
Atopisk hud er tørr og trenger daglig bruk fuktighetskremer. Det anbefales at man bruker sparsomme mengder med milde, nøytrale og parfymefrie såper. Begrens dusjing og bading, og bruk helst dusjlotion og dusjkremer.

Medisinsk behandling
Snakk med legen din for å få råd. Det er svært viktig å få kontroll med kloringen for å bryte onde sirkler som forverrer eksemet. Manglende smøring er en viktigste grunner til at eksemet ikke blir bedre. Glem ikke å smøre der du kjenner at det er eksem (fortykket, men ikke nødvendigvis rød og flassende). Det dreier seg om en mer og mindre kontinuerlig "slukking" av den "brannen" som er i huden.

Kortisonkremer/salver
Kortison er avgjørende for å få kontroll med atopisk eksem og er derfor mest brukt. Det hemmer betennelsen i huden og nedsetter kløen. Prinsippet er at man begynner med et potent middel, for så å redusere styrkegraden etter hvert som eksemet blir bedre. Et viktig prinsipp er at kortison skal brukes tilstrekkelig lenge, smøres tilstrekkelig tykt på og med god samvittighet. Mange gjør akkurat det motsatte og oppnår derfor utilfredsstillende effekt.

Lokal immunmodulerende behandling (ikke-steroid)
Protopic salve og Elidel krem er to nye preparater, men de kan ikke brukes til barn under to år. Disse preparatene demper betennelsesreaksjonen i huden på en litt annen måte enn kortisonkremene. Med disse preparatene kan man smøre kontinuerlig over lang tid.

Behandling av eksem med infeksjon
Hvis man får infeksjon i eksemet, skal det behandles med antibiotika og/eller lokale bakteriedempende kremer, penslinger, bad eller omslag.

Antihistaminer
Antihistaminer,spesielt de søvndyssende og beroligende, kan ha god effekt på kløen. De gis fortrinnsvis til kvelden.

Lysbehandling
Pasienter med atopisk eksem kan ha god nytte av lysbehandling (UVB + UVA, TL-01).

Klimabehandling
Sol og sjøbad hjelper de fleste pasienter med atopisk eksem. Barn og ungdom kan søke om klimabehandling til syden gjennom Rikshospitalet.

Gode råd for atopikere

- Huden kan rengjøres med oljer eller fuktighets-/rensekremkrem 
- Bad og dusj så kort tid som mulig i temperert vann med bruk av lite såpe, gjerne oljebad eller bruk av dusjolje 
- Smøring med fuktighetskremer 
- Bruk nøytrale vaskemidler til klesvasken og reduser bruk av skyllemidler. 
- Ha det svalt og luftig på soverommet. 
- Bruk klær som ikke irriterer (bomull er fint, unngå ull, grove tekstiler og kunstfibre).

Omsorg og nærhet

Kroppskontakt er viktig for alle mennesker og spesielt for barn. det kan være spesielt vanskelig å gi nærhet når huden føles sår og er klissete av salver. Det er ikke spesielt enkelt å ta imot heller. Men for å få et godt selvbilde er det nødvendig at de menneskene vi er glade i forstår problemet og våger å være nær. Selv om mye er gjort på dette området, finnes det enda noen som tror at eksem er smittsomt.

Å leve med atopisk eksem

Atopisk eksem påvirker livet man lever både fysisk og psykisk. Det er viktig for selvbildet at man tidlig lærer seg å akseptere sykdommen, samt at de menneskene vi er glade i forstår problemet og våger å være nær. Både for barn, ungdom og voksne er omsorg og nærhet av stor betydning.

Det kan være en fordel å tenke gjennom valg av studieretning og yrke dersom man har vært eller er mye plaget av atopisk eksem. Omtrent 50 prosent av de som har atopisk eksem som barn utvikler håndeksem som voksne. Det kan derfor være best å unngå yrker som medfører bruk av mye vann, såpe og kjemikalier.

Kilde: www.forum.psoriasis.no

 

Var det bra informasjon?
 

Like.. OMG, lizzm!

Heeeeeeeeeeeiiiii dereeee!

Nå er jg sjikkelg fjortz... Å jg kan lizzm ikke skrve orntli nrsk, bcuuz jg har vrt alt for optat md å lre mg å smnke mg, at jg ikk har lrt nrsk!

Okey, tilbake til meg... Jeg er så utrolig lei sinnsyke fjortiser! De tror de er så utrolig kule med fire hundre kilo brunkrem på! Til alle dere som tror det: DET ER IKKE KULT! Hvorfor kan ikke alle være seg selv? Noen ganger har jeg litt lyst til å spørre: - Hva veier dere uten sminken?

Alle går i gjennom en liten fjortisperiode... Men noen får en veldig kraftig en... Jeg snakker ikke til dere som bruker maskara, eyeliner og sånt, men til de som bruker en tube/boks/flake med fondation HVER DAG! Jeg går i 7., men bruker ikke sminke til hverdag... Men syns det er helt grait med de som bruker litt maskara og sånt... Sorry, måtte få det ut ...

Her har dere fjortisbilder:Drit i kvisaa :P

 

Jenter, dere er fantastiske som dere er, uansett! Ikke hør på gutter som sier dere er penere med sminke! Hvis dere vil finne en som VIRKELIG er glad i deg, så venter du til du finner han som syns du er pen uansett!
TUMI MUSIC.

Hei!

Nå er jeg på besøk hos bestevenninne Tuva, for faren hennes feirer bursdagen sin som er i morra.

Vi har dilla på noen sanger, så her får dere våre favorittanger akkurat nå!

 

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN M/VIDEO!

Hei søtinger!
Unnskyld unnskyld for dårlig blogging, jeg er litt dårlig på å huske det ...
Her er svar på spørsmålsrunden jeg hadde i fjor. Hehehe, det hørtes litt sykt ut... Det er veldig lenge siden, men blogg.no ville ikke laste ned videoen, så skyld på dem!
Men her er den i hverfall, kos dere!
video:medium


Ja, jeg har langt hår der, men det er fordi det er en stund siden.
BJØRN HAVREGRØT MED BLÅBÆR, I LOVE U!

Som dere vet fra dette innlegget, så har jeg fått regulering. Og jeg har blitt vant til den nå. Men i fire dager har jeg bare spist suppe og sånt, og har blitt syykt lei det. I går klarte jeg å spise pizza på bursdag, men det var kjempevondt.

Nå skal jeg spise Bjørn Havregrøt med blåbærsmak, og den har gjort det litt bedre å overleve den teite suppespisingen. Jeg vil virkelig anbefale den, ikke bare for folk som har reggis, altså. Men for alle sammen. Den er utrolig god, og veldig lett å lage.

Det er ferdiggrøt, så pakken inneholder 6 porsjoner med grøt.


1. Kok opp 1 og en halv desiliter vann (du trenger egentlig mer en desiliter, hvis ikke blir grøten så "våt").
2. Ta innholdet i en av posene i en bolle, og hell oppi vann.
3. La grøten svelle i tre minutter,
4. Ta en klatt smør, og strø kanel på som ønsket, MEN: ikke ta sukker, grøten er mer enn søt nok fra før.

Den fins også i eple og kanel, men den har jeg ikke smakt.

 


 

 
DENNE BLOGGEN ER FARLIG...

... god! Hehehehe, lurte dere godt nå ;D Neida... Jeg er bare litt overtrøtt, kanskje?

Tilbake til overskriften. Jeg leser enn blogg som heter EmmaNorSve. Den er kjempebra! Det er en som heter Emma som eier den, og hun skriver veldig bra og ikke rotete. Det er heller aldri skrivefeil... Jeg kjenner Emma godt, men jeg anbefaler ikke bloggen hennes bare fordi jeg kjenner henne, men fordi jeg virkelig LIKER innleggene hennes. Jeg syns virkelig dere skal lese den!
Neida, for hun er ikke pen...


Har dere en blogg dere kan anbefale til meg?
HELLO, GOODBYE.

I går var jeg med Felix, Hauk, Emma og Kamalpreet. Det er virkelig gjengen min. Jeg har jobba med dem, men de er noen av mine beste venner. De er helt fantastiske. Jeg hater å si hadet til disse menneskene, som betyr for mye til å glemmes. Jeg er litt lei meg for at jeg måtte si hadet. Jeg har grått, bare fordi jeg vet at det blir en stund til neste gang. Vi var våkne til halv fem, og vi tulla, spilte Fifa 11, Little Big Planet, Operation, prata osv. 
Emma, Hauk, Kamalpreet og Felix, jeg savner dere allerede.

 


Owl City - Vanilla Twilight ♥


Jeg er veldig trøtt, så dette skal bli en bloggdag.

Hva gjorde dere i går?
FET FOTBALLVIDEO!

Hei bestevenner <3

Jeg har en kompis som er sykt flink i fotball! Han la ut en video på YouTube, og den ruler :D

Sjekk den ut NÅÅ:

 

Kult?


Sorry for lite blogging :(
MAKEOVER 4ME - PART 2.

Hei :)

Jeg har da fårr på reguleringen og jeg.. hater den. Jeg ser skikkelig rar ut >:(

Før:Etter:


Dumme regulering.

AU!

 
NY HEADER!

Nå har min fantastiske mamma lagd en ny header til meg, og jeg syns den er SÅ fin!


Trykk på bildet, så blir det større :)

Mamma ruler!


MAKEOVER 4ME - PART 1.

Hei kule gutter og jenter, hunder og katter, nørder og popiser, freaker og de usynelige. Hei til alle sammen :D

Jeg skal nå på under en uke gjennom noe jeg vil kalle... en forandring/makeover/forandring fryder, kall det hva dere vil..

Jeg har hatt veeldig langt hår veldig lenge nå, men har klipt meg kort. Så det er part 1.

Part 2 er at jeg skal få reggis. Det syns jeg ikke er så moro, men helt greit.

Har nå klipt meg, og dere skal få før/etter-bilder nå!

Før:
Etter:Jeg er überfornøyd, syns det ble veldig stilig. Bak er det helt kort. Det gjør sveisen enda kulere! Jeg har fått en masse kommentarer i dag, og alle så det jo, siden det er veldig stor forskjell.

Nå er det bare å vente på part 2 :)

Ha en super fredagskveld, og sorry for litt lite blogging..VIS AT DU BRYR DEG OM DE MED BRYSTKREFT!

Tenk deg at du har brystkreft, og du vet ikke hvor lenge du kommer til å leve. Tror du ikke at det hadde vært bedre hvis du visste at noen brydde seg? Det er kjempeenkelt å vise at du bryr deg. Ved å kjøpe en rosa sløyfe (som ikke koster mange kroner), viser du at du bryr deg. Hvis du redigerer bildene dine, lim inn en rosa sløyfe i et hjørne, eller lim inn bilder som viser at du bryr deg.

??♥♥♥?? Pυт Tнιѕ
?♥♥?♥♥? Oи Yσυя
?♥♥?♥♥? FACEBOOK Tσ
?♥♥?♥♥? Sнσω Rєѕρє¢т
?-♥♥-♥♥?- Fσя Aℓℓ Tнσѕє
??♥♥♥?? Tнσѕє Tнaт
?-♥♥-♥♥?- Aяє Fιgнтιиg
?♥♥?♥♥? Caиcєr

_____********______********_____
___***______***__***______***___
__***_________****_________***__
_***___________**___________***_
_***________________________***_
_*** ________I?m sorry_________***_
__***________To Hear________***__
___***______You Have_______***___
____***____Breastcancer_____***____
______***______________***______
________***__________***________
__________****____****__________
_____________******_____________
_______________**______________

@}?,?- This rose is to you for fighting brest cancer.

 Gjør det, vis at du bryr deg!
SHAKRIA SHAKIRA!

Hei :)

Jeg har fått helt dilla på en sang som er så utrolig kul! Det er Shakira - Loca! Den har satt seg heeelt på hjernen!! Så da må vel dere høre den også!

Ha en nydelig kveld!
DET ER SÅ SINNSYKT DÅRLIG GJORT!

Jeg har akkurat lest en artikkel fra aftenposten.no. Den handler om unge bloggere i ti-års alderen, og hvordan de blir behandlet på nett.

Dette gjelder selvfølgelig ikke for alle blogger, men det er noen blogger som får veldig stygge kommentarer. Men jeg syns det er en forskjell ... Om du får en stygg kommentar, burde du tåle det ... Men når det går så langt at folk lager facebookgrupper for å hetse personen, er det bare dårlig gjort. Spørsmålet er jo: Kan man skylde på bloggeren som legger ut videoen/innlegget/bildet, eller er det bare mobberene sin feil?


Mobbing er ikke greit, uansett! Og ikke stå og se på mobbing, da er du like mye med!

Du kan finne artikkelen HER. Den er virkelig verdt å lese, ga meg en skikkelig tankevekker.

 

SINNSYKT!

Wooow!

Jeg og en venninne har nettopp sett på en video på YouTube!
Det kommer fram et bilde, så må du konsentrere deg om de fire prikkene i midten. Når videoen er ferdig, så kan du enten lukke øynene, eller blunke mot en hvit vegg/en vegg det ikke henger noe på.

 

Se hva som skjer!

TIPS: Fullskjerm.

 
VIDEOBLOGG ON THE WAAY !

Hey you!

Nå har jeg planlagt å lage en videoblogg. Jeg skal gjøre det etterpå, men jeg må legge meg tidlig, buhuu :(

Imorra er det skole, og på lørdag tror jeg at jeg skal ha et loppemarked.

Neste tirsdag er det reggis. Jahoo ... Not.


Artig med mac..

 
PR-STUNT FRA VOE SIN SIDE?

Det er litt sinnsykt, men nå som Voe har sagt at hun slutter, har hun over 125 000 lesere! Og det er mer enn hun har hatt noen gang! Så det jeg lurer på er om det kan være et PR-stunt fra Voe sin side?
Det er sikkert ikke det, men bare en tanke.Hmm...

 
NÅR DEN PÅ TOPP SLUTTER ...

Nå har Voe bestemt seg for å slutte. Det er selvfølgelig trist for mange, men leser du kommentarene, så er de til å dø av... Folk gråter og sier "nei, ikke slutt" og "vær så snill, ikke gjør det, jeg elsker deg!". Det hjelper ikke å si det, for en toppblogger ville ikke sagt det bare for å si det. Selvfølgelig skjønner jeg at hun gjør det. Hun får veldig mange stygge kommentarer, noe som også er utrolig unødvendig. Som hun sier: "Jeg er bare en vanlig jente."

Det er klart hun er det! Men hun har ekstremt mange fans, noen litt galere enn andre.

Det store spørsmålet nå er:Jeg syns beautybyina skal bli nr. 1! Trykk HER for å komme dit. Jeg anbefaler deg virkelig å gjøre det, den bloggen er helt fantastisk!
Om MIA.

i stedet for at mia skal skrive om seg sjæl, fikk hun heller meg, bestevennen agnes til å skrive om henne. 

den 9. mars kom en liten søt bolle til verden, som heter mia. hun var en morsom, rar og sjarmerende jente. og var kjempelett å bli glad i. som hun fortsatt er ♥

mia er 100 % seg selv, ekte, morsom og helt fantastisk! hun er også 100 % til å stole på! hun har utrolig bra forstårelse og gir alltid gode råd. hun er så trygg og du kan være helt erlig med henne. som dere sikkert ser på bloggen hennes, er hun veldig kreativ, og hun kommer alltid med bra ideer. 
mia er en crazycupkake. 

jeg og mia har kjent hverandre sider 3. klasse (tror jeg)  men vi ble først onkerlige bestevenner etter nørhalne-cup i sommer. det har gått utrolig fort, og jo mer vi har pratet sammen, har vi oppdaget at vi er sykt like! på nesten alt!
nå er det sånn at jeg ikke klarer meg uten henne.

mia er en råtass på banen! selv om hun startet så sent som i starten av 7. klasse! hun er ikke redd for å gå på, og gir seg ikke. til å bare ha gått i ett år, er hun helt sykt god! 

en ting til dere burde vite om mia er at hun er en evig perfektsjonist. 73/74 på en prøve er for dårlig for mia. en gang fikk hun en 5 på en fremføring, og hun var så deppa. det beste er bare godt nok for mia.

men som sagt. mia er en herlig person, og jeg er overlykkelig for å ha henne i livet mitt! 

Vil du vite hvem jeg er: noragnes.blogg.no

 

Full? Jeg? Nææhh....

Jeg har aldri vært full. Det er jo selvfølgelig fordi jeg er for liten til å drikke alkohol.
Men akkurat nå kan jeg tenke meg hvordan det er å være full. Eller, dagen etterpå ihvertfall. Svimmelhet, trøtt, godtesug osv... Jeg sovna halv seks i natt. Jadaaa...


Natta<3

 

 
hits